^Oldal tetejére

  • FŰTÉS ÉS MELEGVÍZELLÁTÁS

    Komplett fűtési rendszerek a kazántól a radiátorig. Álló- és fali kazánok, átfolyós és tárolós vízmelegítők, radiátorok, csövek, szerelvények, termosztátok.

  • ENERGETIKAI TANUSÍTVÁNY

    Rövid vagy azonnali határidővel, Miskolcon, Miskolc környékén, vidéken is..

  • MEGÚJULÓ ENERGIÁK

    Hőszivattyú, napelem, napkollektor, inverteres klímák

31 éves tapaszalat, 31 éve egy helyen. A megbízható üzlet: MISKOLC Soltész Nagy Kálmán u.161.

 

MEGHÍVÓ:

 

 

Ujságcikk a MINAP-ban:

 

A technológiai átállás évek óta tart, azonban a gáz és a hagyományos gázkazánok, illetve egyéb gázt hasznosító készülékek relatíve alacsony ára, szemben a legújabb megoldások költségeivel, amelyek föld-, levegő- és vízhőmérséklet különbségre építő hőszivattyús rendszerek, vagy napenergiát hasznosító berendezések, nem adtak kellő ösztönzést a lakosság vagy a cégek többségének ahhoz, hogy a legmodernebb technológiák mellett döntsenek. 
Amint az elmúlt közel egy évben kiderült, a negatív nemzetközi folyamatok egyik nem várt pozitív hozadéka lett, hogy jelentősen felpörgött a megújuló energiaforrásokat hasznosító fűtési és hűtési rendszerek iránti kereslet. A vásárlásokat a gázárak drasztikus emelkedése mellett több tényező is mozgatja, mint például az időnként elérhető pályázati támogatások vagy az egyre hangsúlyosabb felelősségvállalás a környezetünkért. 

 

A BRS Klíma és Gázcentrum által huszonötödik alkalommal megrendezett Klíma- és Fűtéstechnikai Kiállítás és Vásárra is a legfejlettebb megoldások bemutatásával érkeztek a piac legnagyobb gyártói, hogy megismertessék a szakmai felhasználókat, kivitelezőket és a nagyközönséget is a legújabb lehetőségekkel. Körmöczy Zsuzsanna a cég ügyvezetője elmondta, hogy ezt a szakmai találkozót immár huszonöt éve rendezi meg az idén már harmincegy éve működő vállalkozásuk, amelyen az összes jelentős beszállító cég ügyvezetője vagy területi képviselője jelen van. Tőlük közvetlenül tudnak tájékozódni a szakemberek és a lakossági érdeklődők is, akikből végső soron a modern rendszerek végső megrendelői lesznek. 

„A kiállításunk lehetőséget ad arra, hogy a klímákról, a fűtéstechnikáról vagy akár a vízlágyításról is információkat kapjanak azok, akik ellátogatnak hozzánk, most maguktól a gyártóktól. Természetesen a munkatársaink az év minden munkanapján készen állnak arra, hogy teljes körűen tájékoztassák az érdeklődőket, hogy a számukra legmegfelelőbb fűtési vagy hűtési megoldást megtalálhassák. Másra van szüksége egy családi házban élőnek, mint annak, aki egy társasházban lakik. Mi mindenkinek tudunk személyre szabott ajánlatot adni” – mondta az ügyvezető. Hangsúlyozta, az évente megrendezett kiállítás és vásár célja az, hogy találkozzanak egymással a gyártók és forgalmazók, valamint a berendezéseket beüzemelő kivitelezők, vagyis a szakma képviselői, és nem utolsó sorban a lakossági érdeklődők, akikből potenciálisan a későbbi megrendelők lesznek. 
Számukra nem csak érdekes előadásokkal készültek, hanem kötetlen és izgalmas programokkal is, egy luxus Porsche vagy Tesla sportkocsi kipróbálásától kezdve az Illés Emlékzenekar koncertjéig. Az éhes közönség sem maradt hoppon, székelykáposzta, jó tejfölösen volt azok jutalma, akik a szemerkélő esőben is eljöttek a kiállításra, amit a helyszínen készített Béres Ádám a BRS dolgozója, aki egyben családtag is.

Körmöczy Zsuzsanna szerint a slágertermék most a hőszivattyú, amely iránt a vállalatok és a magán beruházók is élénken érdeklődnek. Mindenki keresi az energiatakarékos fűtési megoldásokat. Eddig a gázkazánok vitték a prímet, hiszen olcsóbb volt a gáz, most be kell vezetni a köztudatba az olyan alternatív lehetőségeket, mint a hőszivattyúk vagy a hűtő-fűtő klímák, amelyekkel kiválthatók a régi fűtési megoldások. Érdekességként említette, hogy a vevők egy része ma már úgy jön hozzájuk vagy rendel a webshopjukból, hogy előtte alaposan utánanéznek az interneten a legújabb technológiáknak. 

Béres Bence társ-ügyvezető úgy látja, hogy ezek a rendszerek egyre inkább megfizethetők, versenyképesek lettek az árak és a megtérülési idők a hagyományos fűtési megoldásokkal. Amiben természetesen komoly szerepe van az éppen zajló energiaválságnak és a szomszédban folyó háború miatti bizonytalanságnak. 
„Az energiaárak elszabadulása miatt sokkal gyorsabban térül meg egy hőszivattyú költsége, hiszen nem mindegy, hogy például az áram harminc forintba vagy hetvenbe kerül a lakosságnak vagy több százba a cégeknek. Ezért most nagyon sok a hőszivattyús illetve a klímás beruházás, amelyekhez mi szállítjuk a szükséges berendezéseket. Ezek a klímák is a hőszivattyú elvén működnek, levegő-levegő üzemmódban, a kinti és a benti levegő hőmérséklet különbségéből állítják elő a szükséges plusz hőt” – részletezte Béres Bence, aki szerint, aki most kezd építkezésbe az már magánemberként sem gázos fűtésben gondolkodik, hanem keresi az alternatív, megújuló energiákra építő lehetőségeket.

Ma már a kondenzációs kazánra épülő fűtési rendszerek sem sokkal olcsóbbak, mint a modern hőszivattyús megoldások, amelyekre ráadásul kedvező pályázatokat is lehet találni, ami komoly segítség az átállásban, mert nem mindegy, hogy teljesen saját erőből kell finanszírozni a beruházást vagy van rá ötven, adott esetben akár száz százalékos állami vagy uniós támogatás. 
Természetesen, ahol már egy jól kiépített, gázüzemű kazánnal működő fűtési rendszer van, ott még a kondenzációs kazánra történő átálláson gondolkodnak az ügyfelek. Ezért is jöttek el a kiállításra a kondenzációs kazánokat forgalmazó cégek képviselői is, hiszen a gázzal működő megoldások között ez a legmodernebb és legtakarékosabb – hangsúlyozta Béres Bence. 

Rámutatott, mindig az adott paraméterekhez igazítják az ajánlatokat, mert ahány ház vagy lakás, annyiféle különböző megoldásra lehet szükség. A hőszivattyús rendszer inkább a céges épületekhez vagy családi házakhoz ajánlható, a több emeletes társasházakhoz kevésbé, ott legfeljebb a földszinti lakásokban élők gondolkodhatnak ebben, mivel a rendszer kiépítéséhez megfelelő nagyságú helyre van szükség. Ami az emeleti lakásoknál nem adott. Számukra egy közös, központi hőszivattyús rendszer jelenthetne megoldást. Így egy kazánházba telepíthető minden szükséges berendezés, nincs szükség lakásonként külön kazánokra. 

Kérdésünkre az ügyvezetők elmondták, hogy egy átlagos hőszivattyús rendszer ára három és ötmillió forint között mozog, és ebben már benne van minden költség az eszközök beszerzésétől a munkadíjig. Ez ma már egyáltalán nem extrém vagy elérhetetlen, különösen egy új ház felépítésének teljes költségvetését nézve. 

A BRS Klíma és Gázcentrum Kft., amelyben jelenleg a webáruházat kezelő kollégákkal együtt, negyvenkét fővel állnak az ügyfelek rendelkezésére, szívesen próbál ki új utakat is, ezért 2015-ben létrehozták a meleget.hu címen futó webáruházukat, amely mára alaposan kinőtte magát, különösen a Covidos időszak alatt, amikor mindenki otthonról próbálta intézni a dolgait. Fontos tapasztalatuk lett, hogy az ügyfelek nagy része ma már nem igényli azt, hogy személyesen megnézzen, megtapogasson egy terméket, bátran megrendelik akár a több milliós készülékeket is a webáruházban. Ennek egyik oka lehet az is, hogy rengeteg adathoz, véleményhez férnek hozzá az interneten, mielőtt döntenének. „Az érdeklődőket a weboldalunkon keresztül is tájékoztatjuk, ellátjuk tanácsokkal, de aki ott elakad, az bejöhet a boltba is, ahol a szakembereink minden kérdésükre válaszolnak és segítenek abban is, hogy mindenki a neki leginkább megfelelő megoldás felé orientálódjon. Ehhez személyre szabott ajánlatot is kap tőlünk” – tette hozzá Körmöczy Zsuzsanna. 

Béres Bence felhívta a figyelmet arra, hogy a szakma és a lakossági ügyfelek is nagyon várják az új pályázati kiírásokat, amelyek tovább pörgethetnék az átállást a modern és környezetbarát hőszivattyúkra, hűtő-fűtő klímákra és egyéb fenntartható megoldásokra. „Reméljük, hogy a következő fűtési szezont nem várják meg a kiírásokkal, és sikerül időben megoldásokat találni a lakossági háztartások fűtéskorszerűsítésére. Most mindenki kivár, hiszen nem szeretnének dupla árat kifizetni saját zsebből, ha lesznek elérhető pályázatok is, amelyek akár ötven százalékban is fedezhetik a költségeket. A különbség óriási, hiszen sokmilliós rendszerekről beszélünk. Félő, hogy később egyszerre árasztják el az igények a piacot és nem lesz elég kivitelezői kapacitás, hogy meg is csinálják” – mondta az ügyvezető. A BRS mindenesetre nem tart attól, hogy ne tudnák ellátni elegendő készülékkel a megrendelőket.

A már több mint három évtizede működő vállalkozás tevékenységét tavaly, a harmincadik évforduló évében rangos díjakkal ismerték el: megkapták az Év vállalkozója díjat, amelyet Körmöczy Zsuzsanna a Príma Primissima gálán vehetett át Budapesten, a Miskolc Város Virilistája 2022. kitüntető címet Veres Pál polgármestertől, az előző évben befizetett helyi adók alapján, és ők lettek az egyik legnagyobb klímaberendezés gyártó cég a Midea legeredményesebb forgalmazója is 2022-ben.

 A rendezvény videói a cikk alján!

( rákattintva nagy méretben is láthatod )

 

..

 

FOTÓK,   VIDEÓK :

Gyülekezés, meglepetés, és a rendezvény megnyitója:

......

Fotók:  1. nap:

 

2. nap: Hőszivattyú oktatás:

 

 

 

 

 

 

 ....

 

Vásári akció

 

2019.május15-16-án:

 

BOSCH:

Minden kedves régi és új vásárló, aki bemutat egy BRS - Junkers - Bosch kazánról egy számlát az elmúlt 27 évből, kap egy Boschos korsót sörrel, 17 órakor közös koccintás

 

Ezen a napon megvásárolt minden kondenzációs Bosch kazánhoz adunk egy Bosch sarokcsiszolót a szerelők, vállalkozók részére.

 

Immergas:

Ezen a napon megvásárolt minden Victrix kazánhoz adunk ajándékba egy Police napszemüveget a szerelő részére.

A vásárló termosztátot kap ajándékba.

 

Ariston:

Ezen a napon bármelyik Ariston kazán megvásárlása esetén adunk ajándékba egy Ariston mellényt a szerelőnek.

 

Viessman

Minden Viessman kazánhoz adunk egy zárható termosz bögrét.

 

Siemens :

A jól ismert Siemens cég a termosztátokra +10% kedvezményt ad.

 

FÉG :

Konvektorok, kazánok kicsivel olcsóbban.

 

Tricox:

Füstgázelvezetést ezen a napon a vevők 10%- kal olcsóbban elvihetik.

 

BWT:

Ezen a napon a BWT nagy vízlágyítóit 10%- kal olcsóbban kínálják.

 

Grundfos :

Ezen a napon a legnagyobb forgalmat realizáló partner kap a Grundfos jóvoltából egy Alpha szivattyút.

Az exluzív kiállító kamiont mindenki nézze meg.

 

Wilo:

A Plavis kondenzvíz átemelőszivattyú rekord alacsony áron kapható.

 

Dunatherm radiátor:

+5% árkedvezményt biztosít a gyártó

 

Klímák:

Gree - Midea - Polár

2x10.000Ft árengedmény a vevők, végfelhasználók részére.

 

A beérkező kivitelezőket, tervezőket összehozzuk a beérkező vevőkkel.

 

Ez év kiemelt partnerei 100.000,- Ft- os akus fúrót kapnak ajándékba, de jó néhány sarokcsiszoló is gazdára talál. Rengeteg ajándékot osztunk szét kedves partnereinknek egy kellemes gulyás elfogyasztása mellett és egy fantasztikus zenei élmény - koncert hallatán.

A kiállító partnerek erre a két napra szánják meglepetéseiket és árengedményeiket,

ezért kérem kollégáimat, hogy pontosan jelenjenek meg a délután 2 órai előadásokon, ahol tájékozódhatnak minden fontos dologról és legyenek jelen a 17 órai ajándék kiosztáson is!

 

 XX.  Klíma- és fűtéstechnikai kiállítás és vásár

( Fotókkal és videóval ! )

A nagyméretű újsághirdetésért kattints a lenti képre!

Foto sorozatok:

 

Video:

..

A videót fullHD felbontásban is megnézheted, teljes képernyőn.

Kattints a "fogaskerék"-re és válaszd a legjobb felbontást,

 majd kattints a jobb alsó sarokban a négyzet ikonra.

 

.

.

..

 

Program
 
 12 óra: a kiállítók várják az érdeklődőket
 
Várjuk azon vásárlókat , akik szeretnék korszerűsíteni fűtési rendszerüket.
Kondenzációs kazángyártók bemutatják legkorszerűbb készülékeiket.
 
Várjuk a klíma vásárlókat , klímaszerelőinkkel azonnal megbeszélhetnek egy időpontot, hogy mely klíma megfelelő a lehűtendő lakrész számára.
 
Várjuk azon érdeklődőket, akik foglalkoznak a rendszer tisztításával, a meleg víz lágyításával, a gazdaságosabb radiátor cserével, szellőztetéssel.
A kerti szivattyúkkal, búvárszivattyúval, fürdőszobai átemelő szivattyúval.
 
14 óra:   Megnyitó - előadások
várjuk a kivitelezőket, tervezőket, a szakma mestereit, akiknek a kiállítók tartanak rövid tájékoztatókat az újdonságokról, és megtekinthetik a kiállító standokat.
 
16 óra:  vacsora
 
17 óra:  műsor : Fráter kórus és Varga Andrea a Miskolci Színház színművésznője énekel
 
17.30:   Ajándék a BRS 25 éves jubileumi évfordulója alkalmából,
            Torta, 
 
18 óra:  Ünnepi beszéd, köszönet az együttműködésért
             Ajándékozás a mindennapok nélkülözhetetlen partnereinek
 
.

 

 

2016. Május 26-27.

XVIII. Fűtéstechnikai kiállítás és vásár.

Fotók és videók lentebb.

Részletekért , akciókért kattints a lenti meghívóra!

 

 Diavetítés:

(rákattintva nagyobb méretben is elindítható a vetítő)

 

Készülődés:

 

 MEGNYITÓ:

Köszöntőt mond Miskolc város alpolgármestere, Kiss Gábor.

Video:

..

 

 

A GÁZCENTRUM csapata:

 

 Kiállítók:

..

 

Vendégek:

 

Ajándékok:

 

Bűvész show:

Szűcs Ádám bűvész

..

..

 

Vacsora:

Páratlan babgulyás

 

Linde forrasztási bemutató:

3 szakiskola diákjai és tanárai látogattak el

 ..

 

..

 

A boon cikke

2016. június 5.-én:

Új kazánokra koncentrálnak

A nyílt napon - © Fotó: Ádám János

Miskolc – Sokan keresik még a hagyományos készülékeket, de ezek elérhetősége már igen korlátozott.

 

2015. szeptember 26-a mérföldkő volt a fűtés- és használati meleg víz készítésének történetében: azon berendezéseknek és rendszereknek, melyek a helyiség fűtése és használati meleg víz készítése érdekében kerülnek az európai piacra, energetikai címkét kell viselniük, illetve meg kell felelniük a minimális szezonális energiaterhelési (környezeti energiaterhelés) és hangteljesítmény (környezeti zajterhelés) feltételeknek.

Az átállást folyamatos tájékoztatással, kiadványokkal, rendezvényekkel segítjük, azonban nagyon sok kérdés érkezett hozzánk kivitelezők oldaláról, illetve magánszemélyektől is. Ezen kérdések megválaszolására honlapunkon létrehoztunk egy úgynevezett hotline vonalat, melyen készséggel állunk rendelkezésre a bizonytalan pontok megválaszolásában. Továbbá kivitelezőink támogatására honlapunkon található egy rendszerhatékonyság-számító is, mellyel könnyedén ki lehet számolni a beépíteni kívánt rendszer hatékonyságát – válaszolta kérdésünkre Madarász Zoltán, a Bosch Termotechnika Észak-Kelet Magyarországi területi képviselője, akivel a BRS Klíma és Gázcentrum által szervezett XVIII. Klíma és Fűtéstechnikai Kiállítás és Vásáron beszélgettünk. – Ránk a tavaly szeptember 26-án életbe lépett törvény úgy vonatkozott, hogy azóta nem hozhatunk forgalomba olyan készülékeket, amelyek az ERP direktívának nem felelnek meg. Lényegében ezek a készülékek 2015. szeptember 26-a előtt kikerültek a nagykerekbe, így onnantól ők értékesítették, míg mi már az új termékek bevezetésére és a kondenzációs kazánokra koncentrálunk.

Erős a piac

Kiderült az is, hogy a szakember szerint erős a piac, de stabil, elég csak a BRS-re gondolni, akik 24 esztendeje vannak jelen.

– Nekünk elsősorban kereskedőket, kivitelezőket, tervezőket és természetesen a magánszemélyeket kell támogatni. Fontos a folyamatos jelenlét, amivel segítjük a piaci szereplőket, hiszen komoly a verseny. A Bosch az elmúlt egy évben nagyon sok új terméket vezetett be – jelezte.

Madarász Zoltán azt is kiemelte, hogy nagyon kedveli a BRS rendezvényét, hiszen nekik is jó alkalom a kivitelezőkkel és a jövő generációinak fűtésszerelőivel való találkozásra, illetve a bemutatkozásra.

Mely termékeket érinti?

Az energetikai címkének a helyiség fűtő- és használatimelegvíz-készítő berendezéseken 70kW névleges teljesítményig/500 liter űrtartalomig kell megjelennie, illetve az új energiahatékonysági direktíva által támasztott követelményeknek 400 kW névleges teljesítményig /2000 liter űrtartalomig kell megfelelniük.

Az érintett termékek a következők: levegő/víz hőszivattyúk, víz-vizes és geotermikus hőszivattyúk, hibrid rendszerek, hagyományos kazánok stb.

– ÉM-JLI –

 

A boon cikke

2016.05.27:

BRS: hídként állnak ma is

Előadás a nyílt napon - © Fotó: Ádám János

Miskolc – Tavaly az energetikai megfelelés, az RP-­átállás volt fókuszban.

 

A kazánokban immár A energiaosztályú szivattyúk vannak – mondta a csütörtöki megnyitó előtt Körmöczy Zsuzsanna, a BRS Klíma és Gázcentrum ügyvezetője. – A jelenlegi kiállításunk arról szól, hogy az energiacsökkentés miként valósul meg. A legnagyobb cégek itt vannak a rendezvényünkön, de a vízlágyítás és a vízkezelés is terítékre kerül. Például a Fernox cég kazáncserénél kihagyhatatlan, amikor a rendszert kell áttisztítani.

Első kézből, a gyártóktól

– Rendkívül fontos a szerelők felelőssége, mert egy kazáncsere nem abból áll, hogy leveszem a falról és felteszem – fogalmazott az ügyvezető, aki immár 24 éve „viszi” a gázcentrumot, és elmondása szerint lassan két évtizede egyfajta űrt töltenek be ilyenkor tavasszal rendezvényükkel, hiszen a régi, nagy kiállítások megszűntek. – A lakosság ilyenkor eljön és energia- és számlacsökkentésről kérdez. Első kézből, a gyártóktól kaphatnak információkat. Ugyanakkor például ön nem rakhatja fel a kazánt, kettőnk közé beépül a szerelő, a kivitelező, így nekik még inkább fontos az, hogy a gyártóval találkozzon. Mi itt állunk hídként, ezért dolgozunk. Az előadásokon pedig a kivitelező konkrét kérdésekkel jön, és ezen az eseményen válaszokat is kap.

 

– Ugyanazokat a fehér kazánokat látja a falon, ám a belseje kicserélődött – mutatott a falra. – A kéményes és turbós kazánok után immár csak kondenzációs kazánok lesznek piacon, amelyek 40 százalékkal energiatakarékosabbak, mint az 1992-ben forgalmazott őrlángos kazánokhoz képest.

Péntek reggel 8-kor konzultációkkal, majd a vevők és látogatók fogadásával folytatódik a XVIII. Klíma és Fűtéstechnikai Kiállítás és Vásár. 10 órától tanulóknak lesznek előadások, majd 11-től a Linde hegesztési bemutatóját, hegesztési eszközöket, csomagokat nézhetnek meg a szerelők és szakemberek. Délben egy jó lángosra várják a vendégeket, majd a jó hangulatú vásár este 6 órakor zárja kapuit.

ÉM-JLI

 

A MINAP cikke, 2016. június 7:

A teljes cikk olvasásához kattints a fenti képre!

 

 

MÁJUS  14-15:

Két napos Klíma és fűtéstechnikai kiállítás és vásár

a Gázcentrum területén.

Várjuk azon érdeklődőket, akik korszerűsíteni szeretnék fűtésrendszerüket, és akik a kánikulára készülve klímát építenének be otthonukba vagy munkahelyükön. Azért, hogy a lakosság egy napon találkozhasson a gyártókkal, a kivitelezőkkel és a tervezőkkel ,a BRS Klíma és Gázcentrum immáron 17. alkalommal rendezi meg a két napos KLÍMA ÉS FŰTÉSTECHNIKAI KIÁLLÍTÁST ÉS VÁSÁRT, MÁJUS 14-15-én, CSÜTÖRTÖKÖN ÉS PÉNTEKEN, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt! 17 órakor Elvis Presley-show, BRS számlával rendelkezőknek lángossal és sörrel kedveskedünk,a vásárlók BRS pincelátogatást borkóstolással kapnak ajándékba, valamint ingyenes energetikai tanúsítvány elkészítését.

Cím: BRS Klíma és Gázcentrum 3529 Miskolc Soltész Nagy Kálmán u. 161.

Érdeklődni lehet:

Tel.: 46-412-421, telefonszámon, ill. nonstop vonalunkon.: 70-33-88-555

 Nagyobb méretért kattints a lenti képre!

Kattints a rádióra!

 

 

 

Pertner találkozó meghívója, részletes tájékoztató az akcióról, kizárólag partnerek, viszonteladók részére:

KATTINTS A MEGHÍVÓRA ! 2 oldalas!

 

 

Copyright © 1992-2023. BRS KLÍMA és GÁZCENTRUM  All rights Reserved.