^Oldal tetejére

  • FŰTÉS ÉS MELEGVÍZELLÁTÁS

    Komplett fűtési rendszerek a kazántól a radiátorig. Álló- és fali kazánok, átfolyós és tárolós vízmelegítők, radiátorok, csövek, szerelvények, termosztátok.

  • ENERGETIKAI TANUSÍTVÁNY

    Rövid vagy azonnali határidővel, Miskolcon, Miskolc környékén, vidéken is..

  • MEGÚJULÓ ENERGIÁK

    NAPKOLLEKTOROK, HŐSZIVATYTÚK és minden tartozékuk.

26 éves tapaszalat, 26 éve egy helyen. A megbízható üzlet: MISKOLC Soltész Nagy Kálmán u.161.

KONDENZÁCIÓS FALI FŰTŐ GÁZKAZÁNOK

BOSCH CONDENS ,

ARISTON GENIUS ,

IMMERGAS VICTRIX ,

VIESSMANN VITODENS ,

BUDERUS , WOLF , FERROLI , SAUNIER DUVAL ,

A  KONDENZÁCIÓS kazán működési elve, hogy a földgáz elégetésekor nagy mennyiségben képződő vízgőzt   visszahűti, lecsapatja, és ez a kazánból külön elvezető csövön távozik. Így annyi többlet hőenergiát tud szolgáltatni a többi kazántípushoz képest, amennyi a  füstgázból kicsapatott víz elforralásához  (gőzzé alakításához) szükséges lenne.  Gondolj bele, mennyi ideig kell forralni (a már 100 fokra felmelegített) edény vizet ahhoz, hogy az gőzzé váljon és elpárologjon. Pontosan ennyivel több hőenergiát nyer ki a KONDENZÁCIÓS kazán amikor a füstgázból a párát lecsapatja és vízzé alakítja.

Persze ez csak úgy lehetséges, ha a kondenzációs kazán hőcserélője (illetve az abban áramló fűtővíz) lényegesen alacsonyabb a  "szokásos" 75-85 fokos előre menő fűtővíz hőmérsékletnél - a kondenzáció nagyjából 40 fokos visszatérő (kb. 55 fokos előremenő) fűtővíznél jelentkezik. Ehhez az alacsonyabb fűtővíz hőmérsékletű rendszerhez nagyobb radiátorokat, vagy közvetlen padlófűtést kell alkalmazni, egyébként nem kapjuk meg a kondenzációs technika előnyét, a kondenzációból származó többlet hőmennyiséget.

Tehát új építésű lakásoknál eleve ennek megfelelően kell tervezni a fűtési rendszert.

Ha régi rendszerünk hagyományos kazánját szeretnénk kondenzációs kazánra cserélni, akkor nem elég a régi készülék helyére felakasztani az újat, hiszen a régi fűtési rendszerben a 80 fokos fűtővízhez méretezett (kisebb méretű) radiátorok nem fognak annyi hőt leadni, és a visszatérő fűtővizet annyira lehűteni, hogy megfelelően kondenzáljon a készülék.

Alacsonyabb előremenő és visszatérő hőmérséklet kell elérni. Ez azt jelenti, hogy a radiátorokat is nagyobb méretűre kell cserélni a kondenzációs hatás elérése érdekében. Ha ezt nem teszed, a kondenzációs technika előnyét, a jobb hatásfokot nem éri el a rendszer.

 

Loading...

Ariston Cares Premium 24 EU Ariston Clas B Premium EVO Ariston GENUS PREMIUM EVO Beretta Ciao Green Beretta Mynute Biasi Inovia Cond Bosch Condens 2000 W ZWB 2500 W WBC 3000 W ZSB 5000 W ZBR Buderus GB Buderus Logamax plus Fég Econ 26 F Ferroli Bluehelix Tech 25 A Fondital FORMENTERA Condensing KR 24 Immergas Victrix Exa MAior Immergas Victrix Superior Immergas VICTRIX TERA 24 Plus Riello Residence Condens Saunier Duval Thelia  Thema Unical KONeViessmann Vitodens Wolf CGB
Copyright © 1992-2019. BRS KLÍMA és GÁZCENTRUM  All rights Reserved.