^Oldal tetejére

  • FŰTÉS ÉS MELEGVÍZELLÁTÁS

    Komplett fűtési rendszerek a kazántól a radiátorig. Álló- és fali kazánok, átfolyós és tárolós vízmelegítők, radiátorok, csövek, szerelvények, termosztátok.

  • ENERGETIKAI TANUSÍTVÁNY

    Rövid vagy azonnali határidővel, Miskolcon, Miskolc környékén, vidéken is..

  • MEGÚJULÓ ENERGIÁK

    Hőszivattyú, napelem, napkollektor, inverteres klímák

31 éves tapaszalat, 31 éve egy helyen. A megbízható üzlet: MISKOLC Soltész Nagy Kálmán u.161.

2016. Május 26-27.

XVIII. Fűtéstechnikai kiállítás és vásár.

Fotók és videók lentebb.

Részletekért , akciókért kattints a lenti meghívóra!

 

 Diavetítés:

(rákattintva nagyobb méretben is elindítható a vetítő)

 

Készülődés:

 

 MEGNYITÓ:

Köszöntőt mond Miskolc város alpolgármestere, Kiss Gábor.

Video:

..

 

 

A GÁZCENTRUM csapata:

 

 Kiállítók:

..

 

Vendégek:

 

Ajándékok:

 

Bűvész show:

Szűcs Ádám bűvész

..

..

 

Vacsora:

Páratlan babgulyás

 

Linde forrasztási bemutató:

3 szakiskola diákjai és tanárai látogattak el

 ..

 

..

 

A boon cikke

2016. június 5.-én:

Új kazánokra koncentrálnak

A nyílt napon - © Fotó: Ádám János

Miskolc – Sokan keresik még a hagyományos készülékeket, de ezek elérhetősége már igen korlátozott.

 

2015. szeptember 26-a mérföldkő volt a fűtés- és használati meleg víz készítésének történetében: azon berendezéseknek és rendszereknek, melyek a helyiség fűtése és használati meleg víz készítése érdekében kerülnek az európai piacra, energetikai címkét kell viselniük, illetve meg kell felelniük a minimális szezonális energiaterhelési (környezeti energiaterhelés) és hangteljesítmény (környezeti zajterhelés) feltételeknek.

Az átállást folyamatos tájékoztatással, kiadványokkal, rendezvényekkel segítjük, azonban nagyon sok kérdés érkezett hozzánk kivitelezők oldaláról, illetve magánszemélyektől is. Ezen kérdések megválaszolására honlapunkon létrehoztunk egy úgynevezett hotline vonalat, melyen készséggel állunk rendelkezésre a bizonytalan pontok megválaszolásában. Továbbá kivitelezőink támogatására honlapunkon található egy rendszerhatékonyság-számító is, mellyel könnyedén ki lehet számolni a beépíteni kívánt rendszer hatékonyságát – válaszolta kérdésünkre Madarász Zoltán, a Bosch Termotechnika Észak-Kelet Magyarországi területi képviselője, akivel a BRS Klíma és Gázcentrum által szervezett XVIII. Klíma és Fűtéstechnikai Kiállítás és Vásáron beszélgettünk. – Ránk a tavaly szeptember 26-án életbe lépett törvény úgy vonatkozott, hogy azóta nem hozhatunk forgalomba olyan készülékeket, amelyek az ERP direktívának nem felelnek meg. Lényegében ezek a készülékek 2015. szeptember 26-a előtt kikerültek a nagykerekbe, így onnantól ők értékesítették, míg mi már az új termékek bevezetésére és a kondenzációs kazánokra koncentrálunk.

Erős a piac

Kiderült az is, hogy a szakember szerint erős a piac, de stabil, elég csak a BRS-re gondolni, akik 24 esztendeje vannak jelen.

– Nekünk elsősorban kereskedőket, kivitelezőket, tervezőket és természetesen a magánszemélyeket kell támogatni. Fontos a folyamatos jelenlét, amivel segítjük a piaci szereplőket, hiszen komoly a verseny. A Bosch az elmúlt egy évben nagyon sok új terméket vezetett be – jelezte.

Madarász Zoltán azt is kiemelte, hogy nagyon kedveli a BRS rendezvényét, hiszen nekik is jó alkalom a kivitelezőkkel és a jövő generációinak fűtésszerelőivel való találkozásra, illetve a bemutatkozásra.

Mely termékeket érinti?

Az energetikai címkének a helyiség fűtő- és használatimelegvíz-készítő berendezéseken 70kW névleges teljesítményig/500 liter űrtartalomig kell megjelennie, illetve az új energiahatékonysági direktíva által támasztott követelményeknek 400 kW névleges teljesítményig /2000 liter űrtartalomig kell megfelelniük.

Az érintett termékek a következők: levegő/víz hőszivattyúk, víz-vizes és geotermikus hőszivattyúk, hibrid rendszerek, hagyományos kazánok stb.

– ÉM-JLI –

 

A boon cikke

2016.05.27:

BRS: hídként állnak ma is

Előadás a nyílt napon - © Fotó: Ádám János

Miskolc – Tavaly az energetikai megfelelés, az RP-­átállás volt fókuszban.

 

A kazánokban immár A energiaosztályú szivattyúk vannak – mondta a csütörtöki megnyitó előtt Körmöczy Zsuzsanna, a BRS Klíma és Gázcentrum ügyvezetője. – A jelenlegi kiállításunk arról szól, hogy az energiacsökkentés miként valósul meg. A legnagyobb cégek itt vannak a rendezvényünkön, de a vízlágyítás és a vízkezelés is terítékre kerül. Például a Fernox cég kazáncserénél kihagyhatatlan, amikor a rendszert kell áttisztítani.

Első kézből, a gyártóktól

– Rendkívül fontos a szerelők felelőssége, mert egy kazáncsere nem abból áll, hogy leveszem a falról és felteszem – fogalmazott az ügyvezető, aki immár 24 éve „viszi” a gázcentrumot, és elmondása szerint lassan két évtizede egyfajta űrt töltenek be ilyenkor tavasszal rendezvényükkel, hiszen a régi, nagy kiállítások megszűntek. – A lakosság ilyenkor eljön és energia- és számlacsökkentésről kérdez. Első kézből, a gyártóktól kaphatnak információkat. Ugyanakkor például ön nem rakhatja fel a kazánt, kettőnk közé beépül a szerelő, a kivitelező, így nekik még inkább fontos az, hogy a gyártóval találkozzon. Mi itt állunk hídként, ezért dolgozunk. Az előadásokon pedig a kivitelező konkrét kérdésekkel jön, és ezen az eseményen válaszokat is kap.

 

– Ugyanazokat a fehér kazánokat látja a falon, ám a belseje kicserélődött – mutatott a falra. – A kéményes és turbós kazánok után immár csak kondenzációs kazánok lesznek piacon, amelyek 40 százalékkal energiatakarékosabbak, mint az 1992-ben forgalmazott őrlángos kazánokhoz képest.

Péntek reggel 8-kor konzultációkkal, majd a vevők és látogatók fogadásával folytatódik a XVIII. Klíma és Fűtéstechnikai Kiállítás és Vásár. 10 órától tanulóknak lesznek előadások, majd 11-től a Linde hegesztési bemutatóját, hegesztési eszközöket, csomagokat nézhetnek meg a szerelők és szakemberek. Délben egy jó lángosra várják a vendégeket, majd a jó hangulatú vásár este 6 órakor zárja kapuit.

ÉM-JLI

 

A MINAP cikke, 2016. június 7:

A teljes cikk olvasásához kattints a fenti képre!

 

 

Copyright © 1992-2023. BRS KLÍMA és GÁZCENTRUM  All rights Reserved.