^Oldal tetejére

  • FŰTÉS ÉS MELEGVÍZELLÁTÁS

    Komplett fűtési rendszerek a kazántól a radiátorig. Álló- és fali kazánok, átfolyós és tárolós vízmelegítők, radiátorok, csövek, szerelvények, termosztátok.

  • ENERGETIKAI TANUSÍTVÁNY

    Rövid vagy azonnali határidővel, Miskolcon, Miskolc környékén, vidéken is..

  • MEGÚJULÓ ENERGIÁK

    Hőszivattyú, napelem, napkollektor, inverteres klímák

31 éves tapaszalat, 31 éve egy helyen. A megbízható üzlet: MISKOLC Soltész Nagy Kálmán u.161.

A KÉMÉNYES megoldás mindenki számára ismert, a lakás légteréből szívja az égéshez szükséges levegőt. Ugyanakkor rossz kémény, vagy pl. egy utólag felszerelt páraelszívó bekapcsolása esetén, amennyiben az légnyomás csökkenést okoz a lakásban, előfordulhat hogy az elszívott levegő utánpótlása a kéményen keresztül - (füstgázzal együtt)  - érkezik a lakásba és tragédiákat okozhat. Ha ilyen kazánod van, főleg lakótérben, célszerű beszerelned egy SZÉNMONOXID érzékelőt!  Ide kattintva nézd meg a legmegbízhatóbb típusokat: SZÉNMONOXID ÉRZÉKELŐ

 

KONDENZÁCIÓS kazán eleve zárt égésterű, alapvető működési elve, hogy a földgáz elégetésekor nagy mennyiségben képződő vízgőzt   visszahűti, lecsapatja, és ez a kazánból külön elvezető csövön távozik. Így annyi többlet hőenergiát tud szolgáltatni a többi kazántípushoz képest, amennyi a  füstgázból kicsapatott víz elforralásához  (gőzzé alakításához) szükséges lenne. 

Ez csak úgy lehetséges, ha a kondenzációs kazán hőcserélője (illetve az abban áramló fűtővíz) lényegesen alacsonyabb a  "szokásos" 75-85 fokos előre menő fűtővíz hőmérsékletnél - a kondenzáció nagyjából 40 fokos visszatérő (kb. 55 fokos előremenő) fűtővíznél jelentkezik. Ehhez az alacsonyabb fűtővíz hőmérsékletű rendszerhez nagyobb radiátorokat, vagy közvetlen padlófűtést kell alkalmazni, egyébként nem kapjuk meg a kondenzációs technika előnyét, a többlet hőmennyiséget.

Az alábbi ábra is mutatja, hogy mennyi kidobott hőt ( kéményen kimenő füstgáz hőmérsékletet) takaríthatsz meg a korszerű kondenzációs  technológiával.

 

A FŰTŐ készülékeken túlmenően:

A KOMBI készülékek használati melegvizet is termelnek,

Másik megoldás amikor a kazán TÁROLÓ-val van egybe építve, illetve különálló tároló van hozzá kötve.

 

A mai korszerű gázkazánok már

3 kW - 24 kW teljesítmény között szabályozzák magukat,

így minden lakástípushoz megfelelnek.

 

Gázkazán ügyben érdeklődjön kollégánknál:

Veres Viktor   06-70- 33 88 55 5

 

 

 Forgalmazott kazántípusok:

BOSCH 

IMMERGAS

VIESSMANN

HAJDU

ARISTON

FÉG

WOLF

FERROLI

FONDITAL

 

.......

Copyright © 1992-2023. BRS KLÍMA és GÁZCENTRUM  All rights Reserved.